M14 na winst tegen Posterholt zeker van 2e plaats in BeNeLicom

Na de nederlaag tegen het ongeslagen Vilt was het afgelopen weekend de beurt aan nieuwkomer Posterholt. De dispensatieploeg die in de helft van het seizoen werd toegevoegd aan de reeks zou volgens bepaalde bronnen een geduchte tegenstander zijn.

Onze meiden die het zonder de gekwetste Febe moesten doen, waren gebrand op de overwinning want bij winst zijn ze zeker van de 2de plaats.
De wedstrijd begon stevig. Een mooie actie van Nelle met onze pivot Maud werd goed afgewerkt en het 1e doelpunt werd op het scorebord gezet. De bal ging goed rond, er werd geduldig gespeeld, onze meiden lieten de verdediging werken waardoor Cara tot 3x kon scoren vanop rechteropbouw.  Hier en daar belandden goed uitgespeelde kansen over het doelkader of op de keeper van de tegenstander. In de verdediging werd ontzettend hard gewerkt met daarachter Ellen die weer liet zien wat ze waard was. Posterholt kon pas in de 8ste minuut de netten laten denderen. In aanval ging de bal lustig rond en Nelle kwam tot scoren met een loeiharde slagworp. In de laatste minuut van de 1ste helft werd Maud gelanceerd op de tegenaanval en kon zo op de valreep hun keeper verschalken. Tussenstand: 6-1.

In de 2de helft kwam Posterholt aanzetten met een andere tactiek. Hun middenopbouwer werd ingezet als 2de pivot en kon vanuit deze actie scoren. Aan de andere kant werd Nore foutief gestopt op de cirkel en kreeg een penalty: 7-2. In verdediging was het even zoeken maar Esther reageerde met mandekking op hun linkeropbouwer waardoor het tempo uit hun spel gehaald werd. Cara die vanop hoek als een mes door de verdediging sneed, kon vrij worden aangespeeld en legde de bal achter de keeper. Opnieuw was het Cara die een snelle tegenaanval tot een goed einde bracht: 9-2.
Vanaf dan zakte de concentratie even weg bij de Mieverse furies. Posterholt snoepten zo wat van onze voorsprong weg via vrijworpen en een goed inlopende 2e pivot. In tussentijd kon Meeuwen slechts 1x scoren via Cara: 10-6. Meeuwen zou de winst niet meer uit handen geven en Esther bracht tot 3x toe de netten in beweging. Posterholt kon hier en daar nog een doelpunt meepikken maar het was duidelijk dat de punten in Meeuwen zouden blijven. Cara en Nore legden de eindscore vast op 15-9.

De supporters genoten weer van een mooie wedstrijd en ook onze ervaren scheidsrechter, die vrolijk dartelde over het veld, kon het spel wel smaken.

Ellen (D), Nelle (1), Lize, Cara (7), Maud (2), Nore (2), Rayna, Mart en Esther (3)