M14 op Flanders Handball Trophy

Zaterdag vertrokken onze vroege vogels van de M14 al om 7u50 aan de sporthal richting St-Truiden voor het alom gekende Flanders Handball Trophy Tornooi.

Omwille van het vroege uur werden de speelsters en meereizende supporters op een ingenieuze manier getest op waakzaamheid. (Geen verdere toelichting)
De eerste ploeg die op het programma van onze meiden stond waren de Oranje dames van HV Roda 71. Zoals eerder al gebleken was, waren onze meiden bij de pinken en we vertrokken met een vliegende start. Meeuwen regeerde en bracht het tempo een versnelling hoger. De bal ging mooi rond, de kansen werden uitgespeeld en regelmatig gingen onze toch niet zó grote speelsters op de 9m omhoog om de bal in de netten te pompen. Ook in verdediging werd hard gewerkt en Ellen werd met hand en tand bijgestaan om het doel proper te houden. Eindstand na 22 minuten spelen: 14-10.

Na 2 uurtjes pauze was het de beurt aan V&L Geleen 1. Onze meiden hadden zich terug in de gangen opgewarmd en na een snelle keeperopwarming stonden we weer paraat. Dit Vlug en Lenig werd al snel op achtervolgen aangewezen. De ene tegenaanval na de andere werd tot een goed einde gebracht en het leek er op dat Meeuwen bijna een snelheidsovertreding aan hun been kreeg. Opnieuw werd er veel doorgewisseld en iedereen kon zijn doelpuntje meepikken. Eindscore: 15-6.

Nog eens 3 uur wachten. De Mieverse ladies gingen op wandel om de beentjes te strekken en na een heus partijtje ‘presidenten’ in de muffe kleedkamer konden we eindelijk nog eens aantreden. Last but least stond PSV Handbal voor onze neus. Deze grote dames zouden het ons wel eens even moeilijk kunnen maken maar Meeuwen ging verder op zijn elan. Er werd weer met veel plezier gehandbald en iedereen kwam al eens op een andere positie uit. Met 2 tribunes die uit volle borst supporterden voor ons team leek het wel alsof we de finale aan het spelen waren. PSV en Meeuwen ging gelijk op maar Meeuwen hield het hoofd koel en gaf en de laatste minuten de doodsteek aan de kezen: 9-11.

Zo werden we 1ste in onze poule.