M12 B ontmoet Overpelt 1 & 2

Afgelopen week startte de competitie voor onze M12 B. Woensdag stond Overpelt 2 op het programma. Onze meiden, die voor het eerst op een groot veld stonden, waren op en top gemotiveerd.

Overpelt startte met een mandekking, wat ons helemaal uit het veld sloeg. We hadden immers net de verschillende posities onder de knie. Als één dolgedraaid wespennest bewogen beide ploegen over het veld. Overpelt, dat sterker was dan onze meiden kon gemakkelijker door onze verdediging dan wij bij Overpelt.

De 2e helft ging Meeuwen voor een platte verdediging op de 6m, maar we waren vergeten dat we contact mochten maken. Ook Overpelt nam dezelfde strategie aan met contact weliswaar. Hier en daar vingen we naast de bal en opnieuw was duidelijk dat Overpelt 2 een maatje te sterk was voor ons.

In de derde helft werd duidelijk dat onze conditie het nog niet helemaal gewoon is. We hadden geen wisselspelers en de rode hoofdjes staken duidelijker af tegen onze gele vloer. Onze vermoeidheid werd vertaald in slechte passen en doelpogingen op de keeper. Opnieuw verlies voor onze meiden.

Zaterdag namen we het op tegen Overpelt 1. Omdat geen wisselspelers wel erg zwaar is om vol te houden, versterkten we ons team met Janne en Mare.
Onze detective van dienst (a.k.a. T1) had bij de coach van Overpelt kunnen lospeuteren dat ook zij zouden beginnen met mandekking. Ditmaal waren het onze meiden die het sterkst aan de wedstrijd begonnen. Overpelt moest al sneller overschakelen naar een plattere verdediging.

In de 2e helft lieten we onze supporters zien dat we al wat hadden bijgeleerd ten opzichte van de vorige wedstrijd. Snelle leerlingen zijn we want er zat maar 1 training tussen de wedstrijden! We konden regelmatig onze tegenstander voorbij maar de afwerking op doel moet nog bijgesteld worden.

De laatste helft verliep een beetje gelijkaardig als de 2e helft. Meeuwen kon zijn mannetje vrij goed staan. Alleen was Overpelt een tikkeltje te sterk voor ons.

Onze meisjes hadden zich geamuseerd en de trainsters waren tevreden!