DHC Meeuwen – HC Brussels

We schrijven zaterdag 7 oktober 2017. De zon is inmiddels al even haar hoogste punt gepasseerd, de regen valt met bakken uit de hemel, onze rode duivels spelen in Bosnië op blijkbaar een patattenveld en toch gonst het van de bedrijvigheid in de Lady’s Hummel Arena. Vandaag is het immers algemene ploegenvoorstelling. Van klein tot groot, iedereen was op het appél en zette haar beste beentje voor om te kunnen glunderen voor de volgepropte Lady’s Arena.  Nu was het moment aangebroken waar we 2 weken hard voor hebben getraind. Zouden de Yellow Tigers in hun vertrouwde Arena het debacle van vorige week kunnen keren?
Hoewel de uitslag het niet doet vermoeden, was het toch best een spannende wedstrijd vanavond.
We begonnen stevig aan de wedstrijd met Tine “The Rock” en Lize “Never give up” Deckers in het hart van de verdediging en met een snelle eerste lijn dachten we de Brusselaars met lege handen snel naar huis te kunnen sturen. Helaas was er niemand die haar arm goed had opgewarmd want pas na 2 nulshots en 5’ later mochten we een eerste treffer noteren.  15′ en vele nulshots later was het scorebord nog steeds in evenwicht 5-5. De verdediging begon te wankelen en het vertrouwen in onze aanval raakte zoek zodat  scoren een onbegonnen zaak leek. De welgekomen rust kwam er bij een 6-10 stand.
Na de koffie werden er wat veranderingen doorgevoerd om de achterstand te reduceren maar kende het tegenovergestelde resultaat zodat we al snel 7 doelpunten achter stonden. Na 5′ spelen ontpopte
Lize zich als een ware kwelduivel en samen met Mirthe, de Mievense Bliksemschicht, werden 9x de  netten bolgezet aan de overzijde terwijl El Panthero Anke haar kooi proper hield. Vanaf nu stond er geen maat meer op onze Yellow Tigers. De dames uit Brussels werden met de keel gegrepen en onze Tigers zouden hun prooi niet meer loslaten. Eindstand 23-17
We kenden dus een vrij bewogen avond met een moeilijke start en een schitterend einde. Volgende week uit tegen rechtstreekse concurrent Merksem zal er vanaf het begin uit dit laatste vaatje moeten getapt worden.