M12 B zet een goede prestatie neer tegen Achilles Bocholt.

Zaterdag 14 oktober 2017 – 15u20: DHC Meeuwen-Achilles Bocholt.

Zaterdagnamiddag waren we klaar voor de derde wedstrijd van het seizoen.  Op deze zonnige namiddag was iedereen aanwezig en kregen we hulp van twee speelsters uit de ploeg van de m12a: Charlotte en Jinthe. Ze namen onze dames mee op sleeptouw.

Het werd snel duidelijk dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden. Bocholt bracht een goed ritme in de wedstrijd, waardoor het tempo nog hoger lag dan dat de meisjes meestal gewoon zijn. Onze dames wisten het tempo van Bocholt te evenaren, waardoor het gelijk op ging. Het eerste kwartier was zeker spannend voor beide ploegen. Het eerste kwart eindigde met 3-2 voor Meeuwen.

Onze meisjes konden amper geloven dat ze het eerste kwartier gewonnen hadden. Ze hadden veel moed en doorzettingsvermogen en het belangrijkste van alles zag je ook dat ze plezier hadden in het spel. In de tweede helft waren onze meisjes overenthousiast. Veel shots op doel die niet goed genoeg geplaats werden, waardoor er moeilijk nog een bal binnen ging. Bocholt maakte hun kansen wel goed af, waardoor ze dit kwartier wonnen met 4-2. De meisjes waren na dit kwartier zeker niet gedemotiveerd. Ze wilden winnen en het was ook echt de eerste keer dat er echt een ploeg op het veld stond. Ze hielpen en vochten voor elkaar. Dat was merkbaar toen Kaat Palmers even aan de kant kwam vanwege een kleine verwonding aan het oog en na 5 minuten al opnieuw wilde spelen. Prachtig!

Het derde kwartier gingen onze dames er stevig tegenaan. Op een gegeven moment stonden ze zelfs voor met 5-1. Het passen lukte goed, ze probeerden voorbij hun verdediger te gaan en zelfs kon er af en toe eens een tegenaanval van Sofia vanaf. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd met 8-2 voor Meeuwen.

De meisjes hebben al veel geleerd op korte tijd. Hopelijk behouden ze die winnaarsmentaliteit en kunnen we er de volgende wedstrijd weer 100 % tegenaan.