M16 neemt de leiding in het klassement dankzij winst tegen rechtstreekse titelkandidaten

Dit weekend stonden er 2 toppers op het programma. Zaterdag kwam Sint-Truiden op bezoek. We wisten dat het niet gemakkelijk ging worden, want in Sint-Truiden hadden we gelijk gespeeld. Zondag gaven we partij in Roermond tegen de 2de in de stand, Lim Mid.

 

DHC Meeuwen – Sint-Truiden

Tegen de Truienaars stond onze verdediging in het begin van de wedstrijd niet zo sterk. Hun loopacties werden niet snel genoeg opgevangen waardoor de gasten steeds op voorsprong kwamen. We kwamen steeds gelijk, maar van op en erover was geen sprake. Vlak voor het rustsignaal stonden we met 10-8 achter maar na een uiterste krachtsinspanning stonden de bordjes gelijk: 10-10 na 25’ handbal. Na een pittig gesprek met trainer Bart stonden we in de tweede helft sterk. De meisjes van Meeuwen konden via goed aanvalspel in het begin van de tweede helft op voorsprong komen. Dit hielden ze vol en de tegenpartij kon nog maar weinig tot scoren komen, 15-11 na 40’. Bij het eindsignaal stond de stand 20-13 in het voordeel van Meeuwen. Ondanks dat onze ”sterspeelster” Maud niet aanwezig was, hebben de meisjes van Meeuwen goed hun mannetje gestaan!

Lim Mid – DHC Meeuwen

Na onze overwinning tegen Sint-Truiden begonnen we vandaag met een goed gevoel aan de match tegen de meiden van Lim Mid. Helaas, we maakten een valse start, want we kwamen 8-2 achter te staan door slecht verdedigingswerk. Daarbovenop lukte er bij ons niets, bij hen ging elke bal recht de winkelhaak in. Onze start hadden we dus gemist, maar stilletjes aan kwamen we in de wedstrijd. Aan het rustsignaal stond de stand 11-7 voor Lim Mid. Na de rust konden we onze achterstand terug inhalen en kwamen we gelijk te staan. Onze verdediging werd beter en ook in aanval waren we agressiever. Zo wonnen we uiteindelijk de wedstrijd met 15-17 en doen we een uitstekende zaak in het klassement. We staan eerste met 14 punten.

Volgende week zondag om 11u20 spelen we opnieuw een topper, de tweede in de stand Rapiditas (11 punten)! Supporters op post!