M16 nemen de punten mee naar huis

Zaterdag 24 maart om 14u30 moest de M16 hun voorlaatste wedstrijd spelen in en tegen Blerick.
De eerste helft verliep goed met mooi aanval- en verdedigingswerk. De tegenstander kwam niet door onze 5-1 verdediging terwijl wij aan de andere kant wel het doelnet vonden. Na 10 minuten spelen stond het 2-5. Febe scoorde aan de lopende band, de connectie tussen Nore op pivot en Nelle op spelverdeler werd goed uitgespeeld en afstandsschoten werden in het doel gelegd. Hier en daar kon Blerick tegenprikken door minder geconcentreerde momenten. We gingen de rust in met 7-12.
Tijdens de rust werden individuele richtlijnen gegeven en met een stevig gevoel konden we de tweede helft beginnen. Helaas, in plaats van de wedstrijd op slot te zetten, vonden de meisjes het tijd om de tegenstander terug in het spel te brengen. Alles wat goed ging in de eerste helft, werd nu niet meer uitgevoerd. Van 7-12 gingen we naar 10-12 na 35 minuten handbal. De thuisploeg en de supporters begonnen er in te geloven. Het moet gezegd worden, hun gretigheid lag hoger dan die van ons. Hier en daar vonden we de open ruimte, maar hun tweede keepster bracht steeds redding. Gelukkig stond ook een geblesseerde Ellen bij ons in het doel. Enkele tegenaanvallen en knappe reddingen later stond de eindstand op 13-15. Deze wedstrijd had overigens geen betekenis aangezien Blerick hun eerder ingeschreven team in deze poule had uitgeschreven.
Zaterdag 14 april spelen we onze laatste wedstrijd van het seizoen thuis in onze eigen sporthal in Meeuwen tegen Limmid (4de) om 13u20. Bij winst zal DHCM (1ste ) kampioen worden in deze poule! Graag zoveel mogelijk toeters en bellen om de M16 te komen aanmoedigen! Tot zaterdag 14 april!