Proficiat M16 – Kampioen!

P R O F I C A T   K A M P I O E N! Dat zijn de woorden die zaterdag 14 april 2018 hoogstwaarschijnlijk het meest in de mond werden genomen! De dag die bij velen in hun agenda was aangeduid en bij uitstek de belangrijkste datum voor de M16. De Nederlandse ploeg Limmid (4de) kwam op bezoek om 13u20 en dat was tevens ook de allerlaatste wedstrijd binnen de competitie. De andere ploegen hadden overigens hun laatste speeldag al achter de kiezen. We wisten wat we moesten doen, winnen om de 1ste plek in te nemen!

De sporthal begon heerlijk vol te lopen met supporters (waarvoor dank) terwijl de meisjes aan het einde van hun opwarming begonnen. De ene al wat  zenuwachtiger dan de andere. De scheidsrechter arriveerde, riep de kapiteins bij zich  en liet ons opstellen om het veld op te lopen en de supporters te begroeten. Het fluitsignaal galmde doorheen de hal , alsook alle toeters en bellen. TUUUUUUUUUT! De wedstrijd begon in balbezit en onmiddellijk lieten de meisjes merken dat ze speelden met agressiviteit en de wil om dat kampioenschap te pakken. Het 1ste doelpunt viel in de 1ste aanval en de trein was vertrokken. De M16 scoorde maar liefst 7keer op rij zonder dat de tegenstander kon tegenprikken. Een stevige dekking, snelle tegenaanval en uitstekende shots in aanval zorgde ervoor dat na 15min de stand op 9-1 stond. De resterende minuten werd het eenrichtingsverkeer, want de tegenstander kon in de 1ste helft maar 6 keer scoren. Bij de Meeuwse dames werd de goederentrein omgewisseld in de TGV, want na 25min mooi handbal stonden bordjes op 17-6.

Tijdens de rust werd er hier en daar bijgestuurd met de intentie om de Nederlanders opnieuw bij de keel te nemen. In het begin van de 2de helft was het even op gang komen, maar al snel werd er weer vlot gewisseld en konden we meer en meer genieten van de talrijke mensen die luidkeels supporterden. Na 10min in de 2de helft stond de stand op 22-11. Limmid kwam nog even tot op 8 doelpunten, maar al gauw liet onze keepster Ellen (nog steeds geblesseerd)blijken met uitstekende reddingen waarom ze één van de steunpilaren is van deze ploeg. De stand na 20min, 27-12. Het wedstrijdeinde naderde en in de laatste 20seconden van de wedstrijd nam de coach een time-out om de meisjes erop te duiden dat ze kampioen waren. Hoe we de winst gingen vieren, werd ook nog even besproken. De wedstrijd werd afgefloten, de speelsters vlogen elkaar in de armen en het lawaai in de sporthal nam de overhand. De overwinning werd gevierd met een knap staaltje bowlingpinnen die omvielen, uiteraard viel de laatste wiebelende pin ook! Voor ik het zou vergeten, Nelle werd verkozen tot most valuable player!

Het seizoen zit er nog niet op, want we hebben thuis nog één VHV-tornooi tegen Schoten op zaterdag 28 april. Alvast bedankt aan alle supporters die ons zijn komen aanmoedigen doorheen het hele seizoen! Jullie waren fantastisch!