Terugblik seizoen ’17 – ’18

Het seizoen loopt weer op z’n einde dus blikken we terug op de leuke activiteiten en goede prestaties van onze teams.

Onze beperkte groep M8 trainde dit seizoen samen met de M10. Ondertussen kwamen heel wat geïnteresseerde M8-kids proeven van het handbal en zullen zij nieuw leven in het team blazen.

De M10, onder leiding van Kathleen en Yannick, deden mee aan heel wat tornooitjes en beleefden veel plezier aan het spel. Al dat jong talent verbaasden de supporters met hun balvaardigheden en teamspirit. De oudsten van de groep versterkten zelfs af en toe het M12B-team.

 

 

Onze jonge garde van de M12B maakten dit seizoen hun debuut op het grote veld en strijde voor punten in deRCL-competitie. Ze namen het onder andere op tegen Overpelt 1 en 2 en Bocholt. Jammer genoeg trokken een aantal ploegen zich terug uit de competitie. Dus werd er een oplossing gezocht en nam ons team regelmatig deel aan de M12-tornooien.

 

Tijdens het seizoen waaide er vaak een nieuwe wind als gevolg van een aantal trainerswissels bij de M12A. Uiteindelijk nam Lotte de touwtjes in handen.
Voor hen echter geen Belgische competitie. Zij gingen het spelplezier opzoeken over de grens in het Nederlandse Limburg. Daar konden onze meiden meer punten pikken dan ze lieten liggen en eindigden op een mooie 6de plaats.

Het seizoen van de M16 startte al onmiddellijk met veel spanning. De meiden moesten strijden voor een plek in de A-poule voor de VHV-tornooien. Ze brachten de kwalificatie tot een goed einde waardoor ze in de running waren om een plaats te bemachtigen in de VHV-finale. Het seizoen was dus goed gestart en deze lijn trokken ze ook verder in de Nederlandse competitie. Daar lieten ze met gebalde vuisten merken dat ze niet moesten onderdoen voor het jong oranje. Met 12 gewonnen wedstrijd, 2 gelijkspel en 1 verliesmatch eindigden ze op de 1e plaats!
De finale werd niet gehaald, Meeuwen eindigde in de rangschikking op de voorlaatste plaats vóór Izegem. Dit lieten de meiden en de coach niet aan hun hart komen. De kampioenstitel werd met de beker in de hand uitbundig gevierd!

 

Voor onze dames een seizoen met veel gekwetsten waar ons jong talent aan de bak moest onder leiding van een aantal ervaren rotten. Het seizoen werd afgesloten tegen Bressoux waar de punten thuis gehouden werden. Zo eindigde ze  in het midden van de stand.

Bedankt speelsters, trainers en supporters!