Verslag: M14 – Houthalen

Afgelopen weekend speelden onze M14 tegen Houthalen. Meeuwen dat, ondanks verlies in Hechtel toch zelfvertrouwen had opgedaan, begon stevig aan de wedstrijd. De nieuwe vorm van verdedigen is nog erg wennen voor de meiden. Toch stond deze er de 1ste helft. Er werd stevig aangepakt en vastgezet. Hier in daar werd een balletje onderschept waardoor Meeuwen als eerste tot scoren kwam. Houthalen diende onmiddellijk van antwoord. Een platte verdediging bij Houthalen zorgde voor paniek in de hoofden van de geel-blauwen dus moesten we het scoren vooral hebben van de tegenaanvallen.
De verdediging werd lekker verder gezet maar Houthalen vond op tijd en stond toch de nodige gaten om ook ons net te laten wapperen. De stand ging gelijk op. Pas na 20 min kon Meeuwen een heel klein kloofje van 2 doelpunten slaan. Houthalen zag dit anders, bood weerwerk en zo gingen we de rust in met 7-6 op het scorebord.

Houthalen kwam beduidend frisser uit de kleedkamers dan Meeuwen. Eén en al chaos in de verdediging zorgde voor een ware gatenkaas waar Houthalen optimaal van kon profiteren. Ze verschalkten onze keeper waardoor Meeuwen al vlug op achterstand kwam. Veel slechte passen zorgde ervoor dat Meeuwen amper nog een goede aanval kun uitspelen. Kwam er toch een kans, werd deze mooi op de handen of voeten van de Houthalense keeper geplaatst. In de komende 15 minuten kon Meeuwen maar 2x scoren terwijl Houthalen 7x het dubbel fluitsignaal liet afgaan. We moeten er dus geen tekeningetje bij maken… 9-15
Hoewel de zware achterstand ontbrak het Meeuwen niet aan vechtlust. Iedereen bleef voor de bal gaan en ook in de verdediging probeerden we ons te herpakken. In de laatste 7 minuten kon Meeuwen 1x meer scoren dan Houthalen wat de eindscore bracht op 13 – 18.