M16 neemt felbevochten punten in Bocholt mee naar Meeuwen

Zaterdag 29 september stond de allereerste wedstrijd voor de M16 In en tegen Bocholt op het programma. Vorig seizoen was het niveauverschil tussen beide teams minimaal en ook nu bleek dat zo te zijn.

De wedstrijd werd op gang gefloten (overigens uitstekende wedstrijdleiding door jeugdspelers van Bocholt) en al in de eerste minuut pegelde Maud de bal in het Bocholtse doel. De toon was gezet, want ook Cara, Esther en Nore vonden openingen in de verdediging en vloog de bal binnen het kader.
Onze 5-1 verdediging stond uitstekend waardoor de thuisploeg maar 2x kon scoren, stand na 10 minuten: 2-5. We gingen op hetzelfde elan verder, want onze tegenaanval en snelle tweede fase werden prima uitgevoerd waardoor we de score maar liefst konden uitdiepen tot 6 doelpunten, 6-12 na 22 minuten.
Doelpunten werden gemaakt vanuit verschillende posities door Febe, Kyara en Mart. Hier en daar concentratie- en balverlies bij Meeuwen deed Bocholt hoop geven, want in 4 minuten tijd kon de thuisploeg nog 4x scoren. Over het algemeen een tevreden eerste helft, 8-12.

De tweede helft begon met enkele aanpassingen, zowel in verdediging als aanval. Bocholt mocht beginnen met bal en knalde die ook onmiddellijk binnen ons doelkader.
Vanaf toen was het de thuisploeg die de wedstrijd in handen nam. Ze verdedigden uitstekend en aanvallend namen ze de bovenhand. Door knullige balverliezen, slechte passen en verkeerde spelkeuzes lieten we onze kopjes hangen. In maar liefst 10 minuten had Bocholt hun achterstand weggewerkt en verandert in een voorsprong, 17-15 na 35 minuten handbal.
Een time-out moest orde op zaken stellen. De meisjes hadden de boodschap duidelijk begrepen, want met nog 15 minuten te spelen, liepen de meisjes het veld op met het mes tussen de tanden. Verdediging stond uitstekend, afspraken werd goed uitgevoerd en opnieuw enkele balonderscheppingen leidden tot een gelijke stand, 19-19 na 45 minuten. De supporters lieten van zich horen en dat was dat extra duwtje in de rug dat we nodig hadden. Bocholt kreeg dankzij foutief verdedigen tijdstraffen en kon niet tot scoren komen terwijl Rayna, Febe en Nore wel konden tegenprikken. Eindstand 19-22. We onthouden vooral van deze wedstrijd dat we het kopje niet mogen laten hangen en dat we mentaal sterk genoeg zijn om een wedstrijd naar ons toe te trekken. Volgende zaterdag 6 oktober spelen we onze eerste thuiswedstrijd om 16u20 tegen Sinttruiden. Alle supporters op post!