M16 houdt het veredelde Sint-Truiden makkelijk onder bedwang.

Op zaterdag 6 oktober mocht de M16 Sint-Truiden ontvangen. De meisjes waren zowel mentaal als fysiek voorbereid op een zware veldslag. Sint-Truiden, dat normaal gezien altijd veel weerwerk biedt, was naar Meeuwen gekomen zonder het mes tussen de tanden. Bij het begin van de wedstrijd was al vlug duidelijk dat het eenrichtingsverkeer ging zijn in het voordeel van Meeuwen. Onze verdediging zat uitstekend in elkaar, maar in aanval verliep het niet zonder slag of stoot. Na een aantal gemiste (open) kansen kon Mart in de 3de minuut het eerste doelpunt noteren.  Esther, Maud (pen) en Febe scoorden ook binnen het kwartier. De stand na 15 minuut handbal, 4-0. Overhaaste shots, slechte passen en gemiste tegenaanvallen geven uiteindelijk een vertekend beeld van de score. De M16 had Sint-Truiden in de eerste helft al moeten laten doodbloeden, spreekwoordelijk gezegd uiteraard. 6-1 na 25 minuten wedstrijd.

Ons aanvallend geweld verliep in de tweede helft een stuk beter. Maud, Cara en Esther scoorden aan de lopende band, want ze namen maar liefst 8 doelpunten voor hun rekening. Sint-Truiden raakte niet door onze verdediging en als ze er dan toch eens doorkwamen, stond er een zeer secure Ellen in doel. Na 20 minuten stond er een droge 14-2 op het scorebord. Rayna scoorde het laatste doelpunt van de wedstrijd, 15-2. Een zeer positieve noot van deze wedstrijd is dat, ondanks het scoreverschil, voor elke bal werd gevochten!

Volgende week zaterdag 16 oktober spelen we onze derde wedstrijd in en tegen Born. Deze productieve handbaldag werd overigens met winst afgesloten door onze 2de nationale dames in het verre Entente Du Centre (23-30)!