M14 en Bilzen verdelen de punten

Zaterdag 13/09 trokken onze speelsters richting Hoeselt om het daar op te nemen tegen H. Bilzen.  We konden nog geen puntjes bij elkaar sprokkelen dus met grote honger naar een overwinning gingen de meiden de kleedkamer in. Tijdens de wedstrijdbespreking werden de nodige puntjes herhaald en met goede moed stapten we het veld op.
Helaas was aan de opwarming al te zien welk spel er gespeeld zou worden… Het startsignaal klonk en de vermoedens werden bevestigd. Op de bank en in de tribunes kregen we een flashback naar de reeds gespeelde wedstrijden.

Toch kon Meeuwen als eerste tot score komen. Tot zover ons succes want Bilzen speelde ons  van het kastje naar de muur. Tijd voor een time-out die soelaas moest brengen maar de kopjes van Meeuwen waren al gaan hangen. Geen verbetering helaas. Via een goed geplaatste penalty konden we een laatste keer de netten laten trillen. Tussenstand 6-2. We gingen verslagen de rust in.

Tijd voor een deftige bespreking. De speelsters werden met de neus op de feiten gedrukt en ook hun motivatie werd in vraag gesteld. Er werd gezocht naar een oplossing, eentje die vanuit de speelsters zelf moest komen.
De scheidsrechter floot, na een lange rustperiode de wedstrijd opnieuw aan. Vanaf dat fluitsignaal was het één en al Meeuwen dat de klok sloeg. Voor het eerst dit seizoen speelde de meiden met vuur in de ogen. Ze gingen voor elke bal en lieten Bilzen het nakijken. De ene bal na de andere werd onderschept waardoor er vele tegenaanvallen volgden. Elke Bilzense speelster die nog maar naar het doel durfde te kijken werd stevig vastgezet.
Helaas eindigde nog veel doelpogingen recht op de keeper maar met deze nieuwe motivatie was Meeuwen aan een heuse inhaalrace begonnen. De paniek was duidelijk toegeslagen bij Bilzen en al na 4 minuten hadden zij een time-out nodig. Meeuwen liet zich echter niet van zijn pad brengen waardoor het in 9 minuten tijd van 7-3 naar 8-8 ging. Met nog een halve minuut te spelen nam Bilzen opnieuw een time-out. Onze meiden kregen de opdracht om over te gaan op mandekking in de hoop nog snel een balletje te kunnen onderscheppen en te scoren. Het eindsignaal ging. Met een gelijkspel op de bordjes kreeg Bilzen nog een vrije worp vanaf de 10m. Het niet-gevaarlijke shot werd gestopt door onze keeper en de meiden vierden hun eerste punt.

Om het woord in de mond te kunnen nemen: Meeuwen WON de tweede helft met 2 – 6!

Met dit vuur en deze vechtlust kunnen we verder bouwen aan onze techniek en tactiek. Op naar de volgende wedstrijd op zondag 21/10 om 10u50 tegen DHC Overpelt. Supporters op post!