M16 na drie wedstrijden nog steeds ongeslagen

Op een warme zaterdag 13 oktober speelde de M16 hun derde wedstrijd in en tegen Born. De wedstrijd kwam traag op gang, want na 5 minuten spelen kon enkel Nore een doelpunt maken. De dames van Born vonden hierna twee maal met succes ons doel. Na een aantal aanpassingen kwam Born niet meer door onze defensie terwijl wij wel konden scoren. Esther, Mart, Rayna, Kyara en Lize lieten de score oplopen tot 2-7 na 15 minuten handbal. Na het eerste kwartier sputterde echter de motor. Door verschillende nulshots en gemiste open kansen op tegenaanval kwam Born nog opzetten tot 4-7. De wedstrijd kon dus nog alle kanten op.

De tweede helft begonnen we in een drie-twee-een verdediging en dat wierp onmiddellijk zijn vruchten af. De thuisploeg wist door de hoge dekking van geen hout pijlen meer maken waardoor we meermaals konden omschakelen naar aanval. Desondanks werd er op tegenaanval vaak niet secuur afgewerkt of ontbrak de laatste definitieve pas. Het verschil in doelpunten had inmiddels meer dan tien mogen zijn. Door doelpunten van Maud, Esther, Nelle en tweemaal Lize, die trouwens zeer goed bij shot was, ging het van 4-7 naar 6-12 na 35 minuten handbal. Met nog 15 minuten te spelen hoopten we de voorsprong uit te bouwen, maar niets was minder waar. Bij Born was er één speelster met een effectieve één tegen één beweging en die wist dan na haar schijnbeweging ook ons doelnet te vinden. Ondanks meerdere shots van de thuisploeg op onze zes meter kon Ellen de bal uit doel paraderen en de tegenaanval lanceren. Lize mocht het mooiste doelpunt van de match noteren, want ze pegelde de bal heerlijk in de winkelhaak vanaf 9 meter, 8-14 na 40minuten. In de laatste tien minuten wist Rayna in tweede fase nog een doelpunt mee te pikken. Born scoorde door onze onoplettendheid en laksheid nog twee maal, eindstand 10-15. We doen een uitstekende zaak in de rangschikking (onverwacht eerste na drie speeldagen), maar om onze ambities bij te stellen, zal er toch uit een ander vaatje getapt moeten worden.

Volgende wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 27 oktober in Meeuwen om 14u50. Supporters op post!