M14 krijgt Overpelt over de vloer

Na een trainingloze kermisweek stond zondagvoormiddag DHC Overpelt op de planning. Overpelt dat op de 2e plaats stond zou een moeilijke hap worden voor ons. We hadden een klein mentaal opkikkertje gehad door gelijk te spelen tegen Bilzen en ook enkele motiverende spreuken in de kleedkamer moesten de meiden scherp stellen.
Bij de wedstrijdbespreking werden alle neuzen in dezelfde richting gezet. Benieuwd naar het resultaat…

De opwarming onder leiding van Hana liep gesmeerd. De opstelling werd doorgegeven en de wedstrijd kon starten.
Meeuwen startte zoals gewoonlijk in een 3-2-1 verdediging en ook Overpelt stond klaar met een hoge verdediging. Dat Meeuwen met veel goesting speelde en zich niet in een hoekje wou laten duwen was meteen duidelijk. De verdediging stond er en balverlies van Overpelt werd meteen afgestraft door tegenaanvallen die telkens goed werd afgewerkt. Hier en daar vond Overpelt een opening dus na 10 minuten spelen stond het 6-3 op de bordjes.
Paniek in de Meeuwense verdediging. Afspraken waren niet meer duidelijk en door niet af te zakken kon Overpelt plots gemakkelijk de weg naar het doel vinden. Op een kwartier tijd zag je het spel van Meeuwen afzwakken en het zelfvertrouwen van Overpelt toenemen. Onze dames toonden geen lef meer in aanval en de verdediging werd een soep. Dit resulteerde in een achterstand bij de rust van 6 doelpunten: 8-14.

In de rust was het terug op adem komen en de 1e helft werd geanalyseerd. De verdediging aanpassen was een must en de gevaarlijke nr 15 van Overpelt moest opgevangen worden. Daarnaast moesten we opnieuw durven in aanval. Met toch wel een veel vlotter spel dan de afgelopen wedstrijden moest deze achterstand verminderd of weggewerkt kunnen worden. Meeuwen, dat opnieuw met moed op het veld stond en een verdediging die leek te werken, kon stap voor stap dichter bij Overpelt komen. Na 11 minuten spelen werd de achterstand verkleind tot 3 doelpunten: 12-15.
Helaas kwam opnieuw het dipje dat we ook al in de 1e helft zagen. We hadden veel moeite om de schijnbewegingen van nr 15 te stoppen en mandekking zou het voor ons iets makkelijker moeten maken. We kwamen echter niet meer uit ons dipje en Overpelt zag de gaten in onze verdediging goed. Meeuwen kon nog 1x scoren na een heel mooie actie. Het eindsignaal klonk: 13-20. (5-6 verloren in de 2e helft)
Hoewel de uitslag zwaar klinkt, mogen onze dames trots terugkijken op hun mooie acties, beter spel en motivatie.