Nederlandse club Vlug en Lenig geen partij voor de M17

Op zaterdag 27 oktober mocht DHCM M17 Vlug en Lenig ontvangen in eigen hal. Na 3 wedstrijden ongeslagen werden de meisjes deze week opnieuw klaargestoomd voor deze partij. Bij het begin van de wedstrijd was de M17 bij de les, want wat gevraagd werd door de trainer werd ook perfect uitgevoerd. Er werd gevochten voor elke bal, er werd snel maar inzichtelijk gespeeld, er was sprake van een snelle omschakeling in zowel aanval als verdediging en als kers op de taart werd dat beloond in doelpunten. Na 15 minuten éénrichtingshandbal stond de score op 8-0. Al snel was duidelijk dat Vlug en Lenig terug naar Nederland moest zonder punten, maar dan mocht er bij ons geen sprake zijn van concentratieverlies. Deze eerste helft besloten we dan ook om onze hoge 5-1 verdediging volledig uit te buiten en onze voorsprong uit te bouwen. Hierdoor zagen we ook dat de meisjes fysiek niets te kort schoten. Af en toe werd er dan toch een gaatje gevonden door de tegenpartij en kon Ronny  hun allereerste doelpunt van de wedstrijd noteren in minuut 22. Ruststand, 13-1.

Tijdens de rust werd de tactiek veranderd. Aangezien niemand iets leert van enkel tegenaanval lopen en balonderscheppingen, zakten we terug naar een uitstappende 6-0 verdediging. Een andere afspraak was dat er geen “nummertjes” gespeeld mochten worden en dat enkel afstandsschoten of schijnbewegingen de netten moest laten trillen. Hierdoor hadden we in het begin van de tweede helft wat moeilijkheden om tot score te komen terwijl dat bij de Nederlandse dames niet het geval was. Af en toe konden ze tegenprikken en na 40 minuten stond er 16-4 op het scorebord. De verdediging was in het begin wat zoeken, maar na een tijdje stond deze als een muur, want ook Ellen was weer van de partij. Ze heeft maar liefst twee penalty’s gestopt! Er werd zowel in eerste als tweede helft vlot gewisseld waardoor bijna iedereen aan minimum twee doelpunten kon komen. Het eindsignaal werd gefloten door Lindsey (uitstekende wedstrijdleiding) en waren we getuige van een 21-6 winst.
De twee coaches van V&L kwamen achteraf zeggen dat er enorm veel potentieel in deze M17 zit, alsof we dat nog niet wisten!
Wat we vooral moeten onthouden van deze wedstrijd is dat we fysiek sterk zijn en dat ondanks de voorsprong nog altijd voor de bal werd gevochten. De volgende wedstrijd zal pas over drie weken plaatsvinden.

De 2de nationale dames stoten overigens door naar de tweede ronde in de Beker van België na winst in Roeselare met 11-30! #DHCM