M16 op weg om herfstkampioen te worden!

Op zondag 25 november mocht de M16 in eigen sporthal partij geven aan een ongeslagen BSAC. Deze eerste confrontatie bij de koplopers zou bij één van de twee ploegen hun winstreak beëindigen.

De wedstrijd begon duidelijk in het voordeel van BSAC, want na 5 minuten handbal stond het 0-2. De M16 had moeilijkheden met de stugge 6-0 verdediging van de Nederlandse dames. Als we dan toch eens door de verdediging kwamen, kregen we de bal niet binnen het doelkader of stond de keepster in de weg. Tijd voor orde op zaken, time-out. Rayna mocht invallen en liet meteen merken dat haar vizier wel stond afgesteld. Esther, Febe en Maud (2x) zorgden voor wat geruststelling, 6-3 na 15 minuten. Helaas waren de volgende 10 minuten van ons niveau beneden alle peil. Onze Parmazaanse kaas werd een zachte gatenkaas waardoor de bezoekers ons doel steeds konden vinden. Gelukkig kon Ellen menig kansen uit doel rammelen, ruststand 7-6. Wedstrijd allesbehalve gespeeld.

In de tweede helft was het duidelijk dat er uit een ander vaatje getapt moest worden. We schakelden over naar een hogere verdediging en dat wierp zijn vruchten af.  Binnen de 20 minuten liepen we uit naar een geruststellendere 17-9. Febe liet haar snelle beentjes het werk doen, mocht alleen afwerken of kon doorpassen naar een vrijstaande Mart. Nore zette uitstekende spers waardoor ook Lize en Cara hun doelpunten konden meepikken. De wedstrijd werd professioneel uitgedribbeld door Nelle.  We mogen niet vergeten dat de zusjes Tijskens een uitstekende wedstrijd floten, waarvoor dank! Eindstand 19-11. We speelden geen mooie wedstrijd, maar zijn nog steeds ongeslagen in de competitie. Volgende week zaterdag spelen we om 17u55 in Oirsbeek en zullen we Zwartwit het vuur aan de schenen leggen.