M17 maakt komaf met winstreak ZwartWit

Op zaterdag 1 december stond er voor de M17 hun vierde uitwedstrijd op het programma. Om 16u45 verzamelden we aan de sporthal en vertrokken we richting Oirsbeek. Deze Nederlandse club Zwartwit heeft een rijke geschiedenis en staat met hun B-jeugd op de vierde plaats. Na lange tijd konden we overigens nog eens voltallig aan de wedstrijd beginnen!

De thuisploeg begon met veel enthousiasme aan de wedstrijd en werd ondersteund door het aanwezige en luide publiek. Al snel kwam Zwartwit op voorsprong en gaf deze voorlopig niet uit handen. Meeuwen had in het begin van deze partij gewoonweg geen antwoord. Menig balverliezen, meerdere nulshots en opnieuw het publiek zorgden voor stressmomenten. Na tien minuten mocht Febe ons eerste doelpunt noteren, 2-1. Vanaf toen was het Meeuwen dat het tempo dicteerde en kwam Zwartwit niet meer door onze stevige dekking. Onze omschakeling was dodelijk en in een mum van tijd ging het van 2-1 naar 2-7. Het mooie van deze comeback was dat er vanuit alle posities werd gescoord! Aangezien de voltallige ploeg er was, konden we veel doorwisselen en stond er geen enkele vermoeide speelster op het veld. Rayna, twee maal Kyara en Esther snoerden het publiek de mond met knappe doelpunten. Cara mocht de eerste helft afsluiten met haar eerste goal, ruststand 6-12.

De tweede helft gingen we op ons elan verder. Nore zette, net zoals vorige wedstrijd, opnieuw uitstekende spers waardoor onze opbouwers konden aanleggen. We liepen vrij gemakkelijk uit naar 6-15 dankzij scores van Nore, Maud en Febe. Af en toe konden de Nederlandse dames tegenprikken en stond het na veertig minuten handbal 9-19. De toeschouwers brachten, ondanks de achterstand, enorm veel sfeer, want na elk thuisdoelpunt werd er hevig gevierd. Zo werd zelfs de huh-kreet, beter bekend geworden door IJsland op het EK voetbal, zorgvuldig uitgevoerd. Sfeer alom! Rayna en Cara waren gelukkig niet onder de indruk en scoorden de twee laatste doelpunten. Eindstand 12-21. Komende zaterdag 8 december spelen we nog eens in eigen hal om 14u50 tegen ESC! Supporters op post! #DHCM