Wat goed is, komt snel. M17 wint overduidelijk tegen ESC.

Wat goed is, komt snel. M17 wint overduidelijk tegen ESC.

Op een zaterdagnamiddag mocht de M17 in eigen hal partij geven aan ESC. De voorlaatste in de reeks kwam naar Belgiƫ met de bedoeling om ons eerste verlies aan te smeren. Gelukkig wist Meeuwen ESC onmiddellijk bij de keel te grijpen, want na 5 minuten was het Nelle met maar liefst 4 doelpunten op rij die de ploeg op sleeptouw nam, 4-1. Cara (2x), Maud en Nore lieten ESC niet in de match komen en vonden makkelijk het doel, 8-2 na 15 minuten handbal. De Nederlandse meisjes hadden moeite met onze 5-1 dekking en konden daardoor maar 4 keer scoren in de eerste helft. Daarbovenop liep onze eerste fase van een leien dakje en als die dan toch foutief werd afgestopt, waren het afstandschots die de netten lieten trillen. Opnieuw Cara (3x), maar ook Maud, Lize en Nore wisten wel raad met de bal en scoorden onder toeziend oog van de Belgische handbalbond (scouting). De eerste helft werd dan ook afgesloten met een geruststellende voorsprong van 10 doelpunten, 14-4.

De tweede helft gooiden we het over een andere boeg. De hoge verdediging veranderde naar een agressieve 6-0 dekking en menig speelsters kregen individuele opdrachten. De licht geblesseerden Esther en Kyara maakten overigens hun eerste meters op het veld. Zowel in aanval als verdediging kreeg Nederland geen vat op ons en scoorden we aan de lopende band. Esther (2x), Nore (2x) en Lize maakten gretig gebruik van ESC’s open dekking, 19-6 met nog 10 minuten speeltijd. Af en toe kon ESC tegenprikken, maar hun veer was duidelijk gebroken. Maud en Nelle (2x) zorgden er voor dat de keeper nog enkele keren moest omdraaien in doel. De wedstrijd, onder leiding van het uitstekende scheidsrechtersduo Lotte S. en Mirthe D., werd afgefloten met een eindstand van 22-8.

Aangezien de examens voor de deur staan, zal er deze week geen fysieke arbeid verricht worden op het handbalveld. Zaterdag zal er ongetraind naar Beek afgezakt moeten worden om de 2 punten mee te nemen naar Belgisch Limburg. De belangrijkste dag, en zet het maar in uw agenda, is zaterdag 22 december, want dan speelt de M17 om 16u25 thuis een Limburgse derby tegen Bocholt voor de ongenaakbare eerste plaats! Als we nationaal kijken, zien we onze 2de nationale dames terug oprukken naar de tweede plaats. Zij hebben hun mindere dag tegen Eupen verwerkt met een vlotte overwinning in Merksem, 17-27! #DHCM