M17 doet wat het moet doen tegen BFC Beek.

Op zaterdag 15 december stond er op de negende speeldag BFC Beek – DHC Meeuwen M17 op het programma. De examens zorgden er voor dat er een week niet getraind werd en zo vertrokken we richting Beek met een groot vraagteken.

De eerste tien minuten waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Beide keepers namen de hoofdrol en lang werd er niet gescoord. In minuut 8 mocht Nelle het eerste doelpunt van de wedstrijd maken. Vervolgens passeerde Esther haar verdediger met een prima schijnbeweging en maakte zo haar eerste goal. Beek was niet onder de indruk en scoorde onmiddellijk tegen. De thuisploeg stond in een 6-0 dekking en dat weerhield onze dames helaas van scoren. We vonden niet de juiste ruimte en als we dan toch een shotkans creëerden, ging de bal hoog over doel of stond de keeper alsnog in de weg. Tegelijkertijd wist de Beekse aanval van geen hout pijlen te maken en zo bleef het publiek op z’n honger zitten. Een aantal klasseflitsen zorgden dan gelukkig toch voor wat afstand, 1-7 na 15 minuten.  De overige tien minuten in de eerste helft was hetzelfde spelbeeld. Weinig beleving, onoverzichtelijk spel en concentratieproblemen maakten er geen fraaie wedstrijd van om naar te kijken. Desondanks gingen we de rust in met een voorsprong van zes doelpunten, 3-9.

De dames werden aangespoord om een tandje sneller te spelen en dat werd  dan ook uitgevoerd. Helaas was de afwerking achtergebleven in Meeuwen. Gelukkig nam vooral Nore in tegenaanval het heft in de handen en scoorde ze maar liefst 4x binnen de 10 minuten, 7-14. Over de rest van de tweede helft hoeft niet geschreven te worden, want de wedstrijd bleef een grauwe tint hebben. We wisten dat we beter konden, maar vandaag kwam het er gewoon niet uit. De Beekse scheidsrechter liet dan ook de wedstrijd eindigen in ons voordeel 8-17. Klus geklaard.

MAAR DAN NU, volgende week zaterdag 22 december spelen we in eigen hal tegen Bocholt om 16u25. De nummers 1 en 2 zullen het tegen elkaar opnemen met als inzet het herfstkampioenschap! De heenwedstrijd werd door ons gewonnen met 19-22, maar we zijn er zeker van dat Bocholt gebrand staat op een revanche! Spanning verzekerd! Tot dan! #DHCM