M17 herfstkampioen met ongeslagen reeks en verhuist naar sterkere poule.

Op zaterdag 22 december werd de Limburgse derby M17 gespeeld tussen Meeuwen en Bocholt. Beide ploegen hebben in hun competitie enkel tegenstand van elkaar waardoor beide clubs positie één en twee inpalmen. Bocholt begon furieus en liet in minuut één al zien dat ze naar hier waren gekomen met het mes tussen de tanden. Meeuwen liet echter niet begaan, want zowel individuele acties als systeempjes zorgden er voor dat we 4 doelpunten uitliepen, 5-1 na 10 minuten. Bocholt vond weinig tot geen openingen in onze dekking en als ze die dan toch vonden, was het Ellen die elke bal eruit ranselde. Bocholt kon in de eerste helft maar 3 keer scoren terwijl wij 8 keer hun doelnet vonden.

In de tweede helft kregen we ongeveer hetzelfde verloop zoals in de eerste helft, maar dan in tegengestelde richting. Hier en daar langs beide kanten een tegenaanval, balverliezen, individuele fouten en/of tegelijkertijd ook knap uitgevoerde aanvallen. De eerste 10 minuten konden we onze voorsprong uitbouwen tot dubbele cijfers (14-7), maar dit hielden we niet lang stand. Bocholt duwde het gaspedaal in en beloonde zichzelf met meerdere doelpunten, na 20 minuten handbal en opnieuw spanning, 15-12. Meeuwen wist de kalmte te bewaren en kon de wedstrijd uitspelen met als eindscore 16-13. De dames weten zo Bocholt op 4 punten te zetten in de rangschikking. Aangezien de poule, zoals in het begin van het verslag vermeld staat, te weinig tegenstand biedt, wordt Meeuwen in een sterkere poule geplaatst. De meisjes zullen dus vanaf januari voor elke wedstrijd moeten knokken! De eerste thuiswedstrijd zal zijn op zaterdag 19 januari om 16u20! Supporters op post! #DHCM