M17 laat publiek genieten en neemt revanche op leider Rapiditas.

Rapiditas, leider in de groep en vorig seizoen ons zwarte beest, kwam vandaag afgereisd vanuit Weert. Om 14u50 was de tribune volgestroomd en was iedereen klaar om deze topper te aanschouwen. De eerste 10 minuten was het Meeuwen die de bezoekers onmiddellijk bij de keel greep. Elke individuele actie werd hard aangepakt tot frustratie van de tegenstander. In aanval waren het Maud, Nelle en Esther die een gesel waren voor de verdediging. Als Rapiditas hoog verdedigde, kwamen we door individuele acties tot een doelkans. Als ze opteerden voor een lage verdediging, waren het de afstandshots van Maud en Nelle die het verschil maakten. Wat vorige week niet lukte, lukte nu allemaal, 9-1 na 10 minuten. 8 Doelpunten verschil zorgde natuurlijk voor concentratieverlies waardoor de Nederlandse dames wisten terug te komen tot 4 doelpunten. We gingen de rust in met 12-8.

In de tweede helft waren even beide ploegen aan elkaar gewaagd en scoorden we om en om, maar vanaf minuut 30 was het Meeuwen die het tempo omhoog joeg. Nelle met haar immense versnelling, Maud die meerdere verdedigers in de wind zette, Nore die op de cirkel meermaals wist af te werken en Febe die op hoek haar shotvariatie kon tonen. Meeuwen speelde een klasse hoger en van 12-8 liepen we uit naar 23-14. De M17 liet het publiek smullen dankzij klasseflitsen en ook de trainer was ontzettend tevreden. De laatste 5 minuten namen Lize, Kyara en Rayna hun verantwoordelijkheid door hun doelpunt mee te pikken. Na 50 minuten handbal mocht het scheidsrechtersduo Mirthe D. en Hanne G. de wedstrijd affluiten in het voordeel van Meeuwen, 26-18. Als alle neuzen in dezelfde richting staan, is de kans groot dat we van dit niveau een constante kunnen maken. Bedankt supporters!

De 2de nationale dames wisten HC Sprimont te verschalken met 23-20 en komen zo op de derde plaats met één minder gespeelde wedstrijd. Achteraf bleek dat menig speelsters van de 2de nationale hun inspiratie gehaald hebben uit de wedstrijd Meeuwen-Rapiditas. Hoe kan het ook anders! #DHCM