M14 wint met overtuigende cijfers van Kreasa Houthalen

Afgelopen zaterdag dropen de supporters massaal af naar de sporthal in Oudsbergen – Meeuwen om een flinke ommekeer te aanschouwen na de zware verliesmatch in Hechtel.
Op Valentijn speelden onze meisjes ter voorbereiding nog een knuffelwedstrijd tegen de J14 van HHV Meeuwen waar ze al lieten zien uit welk hout ze gesneden waren.

De wedstrijd werd aangefloten om 10u20 en de 2 eerste doelpunten waren voor Houthalen. Het werd een beetje zoeken in verdediging bij onze meiden en in aanval werden een aantal technische fouten gemaakt waardoor de bal steeds in het Houthalense kamp terecht kwam. Vanaf minuut 4 was Meeuwen aan zet. Het was Charlotte die de score openden voor DHCM en zo haar team op sleeptouw nam. De diesel was opgestart en het was vanaf dan snelheid troef bij onze dames. Binnen de minuut konden Lieke en nogmaals Charlotte scoren. Houthalen kon nog 1 keer tegenprikken maar moest daarna het geweld van geel-blauw ondergaan en aanzien hoe Hana de netten schoon hield.Menig balletjes werden onderschept in onze verdediging door Gitte en Mare en de doemp kwam uit de sloffen als er weer maar eens een tegenaanval werd gelopen èn deze ook nog eens mooi uitgespeeld werd. Op die manier konden Janne (2x), Eline, Gitte en Mare de netten laten trillen. Ook Charlotte en Lieke konden de Houthalense verdediging nog verschalken de legden de balletjes achter de keeper. We gingen rusten met 9-3 op het scorebord.

We gingen de rust in met een goed gevoel en het plezier droop van de gezichtjes af. Toch moesten we nog met de voetjes op de grond blijven, want de wedstrijd is pas gespeeld als het eindsignaal gaat. En zo dachten de Houthalense speelsters er ook over. Mare zette de 10-3 op de bordjes maar DHCM trapte met 2 voetjes in de valkuil en zag Kreasa op 4 minuten tijd terugkomen tot 4 doelpunten. Terwijl de gekwetste Floor en Jinthe met zweethandjes op de bank zaten, dacht Charlotte: ‘tot hier en niet verder’. Tot 2-maal kon ze scoren en gaf de voorsprong zo een boost. De 2de helft verliep moeizamer maar onze meiden hadden een overwinning geroken en waren niet van plan deze af te geven. Een keeperswissel was nodig om een blesure van Charlotte op te vangen. Gitte kwam binnen het kader staan en deed dit ook uitstekend. Hana werd het veld opgezwierd en liet meteen zien dat die lange armen heel nuttig zijn.
Na opnieuw 2 doelpunten van Houthalen kon Janne nog een keer scoren. Vanaf dan ging het spel gelijk op. De snelheid was uit de aanval van Meeuwen maar het vizier van Lieke werd scherp gesteld en tot 4x toe pegelde ze de ballen binnen. Ook Eline nog nog 1x scoren van haar hoek. Dit bracht de uitslag tot 18-12. Een verdiende overwinning voor het enthousiast spelende Meeuwen. Dit gevoel proberen we mee te nemen naar de volgende wedstrijden. #oneteam #DHCM