M14 proeft zoete overwinning in de fruitstreek

Afgelopen weekend op een uiterst mooie, zonnige zondagmiddag waren onze meisjes van de partij in Sint-Truiden. Na de overwinning tegen Houthalen in eigen huis was de honger groot om ook puntjes te pakken op verplaatsing. Afgaande op het spel dat onze dames tegen Houthalen lieten zien, moest St-Truiden ook een haalbare kaart zijn.

Met ontblootte tanden begonnen onze meiden, in het blauw, aan de strijd. Dit keer was het Janne die tijdens de eerste 2 aanvallen telkens tot scoren kwam en zo duidelijk maakte waarom we gekomen waren. Maar dat was buiten St-Truiden gerekend. Zij haalden Meeuwen terug met de voetjes op de grond door 3x tegen te scoren. Lieke maakte de gelijkmaker maar vanaf dan waren we aangewezen op achtervolgen. In de 7de minuut kon Charlotte het 4de doelpunt voor Meeuwen maken. Mooie acties van Heleen en Eline zagen we helaas op de keeper of naast de palen eindigen. Na 10 minuten spelen keken we tegen een 7-4 achterstand aan.
Een time-out was nodig om de motivatie terug op te krikken. We gaven ons nog niet gewonnen. Meeuwen startte aan een heuse inhaalrace met als doel: ‘erop en erover’.  Met 2 doelpunten van Charlotte en elk nog een doelpunt van Lieke en Janne gingen we rusten met een 7-8 voorsprong. Jinthe en Floor (beide gekwetst) keken vanop de bank toe en zagen dat het goed was.

In de 2de helft zette Lieke de bordjes op 7-9. Meeuwen ging verder op zijn elan: Mare kon een mooi doelpunt maken vanop de 6m en ook Lieke kwam dankzij mooi samenspel opnieuw tot scoren. In de verdediging deden de lange armen van Hana opnieuw hun werk.
St-Truiden liet echter niet los en kon nog terugkomen tot 10-11 na 10 minuten spelen.
De spanning liep hier en daar op waar sommige St-Truidense speelsters de stevige aanpak van onze verdediging niet konden appreciëren. De scheidsrechter en de coach van Meeuwen waren niet van dezelfde mening na een (zoveelste) incidentje waardoor de eerste(!) gele kaart van de wedstrijd getrokken werd buiten de lijnen. Dit gaf echter onze meisjes een extra boost om nog meer voor de overwinning te gaan. Tijdens de time-out werd onze verdediging omgeschakeld naar een 6-0. Omdat het een beetje zoeken was kon St-Truiden 2x profiteren maar het was Meeuwen dat St-Truiden volledig de kop indrukte en dankzij mooie aanvallen en hard verdedigingswerk de voorsprong kon uitbreiden. Er stond 1 team op en naast het veld!
Opnieuw werd het auditief talent van de scheidsrechter, dat volgens velen het visueel talent moest compenseren, geprikkeld en werd het spel een laatste keer stilgelegd om de vragen naast de lijn te beantwoorden. Eerder in de 1e helft werd de bank ook al eens aangesproken op hun evaluatie van de wedstrijd.
De paniek sloeg toe bij St-Truiden en onze dames hielden mede dankzij goed keeperswerk van Gitte de doelpunten van hen af. Aan de andere kant werd er nog vlot gescoord door Janne, Lieke en Charlotte. Eindscore: 13-18.