Een weekend vol overwinningen voor de M17 ondanks blessureleed.

Afgelopen weekend mocht de M17 maar liefst tweemaal hun geel-blauw tenue aantrekken, want er stonden twee thuiswedstrijden op het programma. Zaterdag kwam de gepromoveerde ploeg Tremeg naar Limburg en zondag kregen we de eerste confrontatie tussen Meeuwen en Kortessem voor de Limburgse competitie.

Onze allereerste wedstrijd in deze nieuwe poule werd gespeeld in Tremeg waar overtuigend gewonnen werd met 11-23. Zoals mediums het alleen kunnen, voorspelden we dat Tremeg afgereisd kwam met het mes tussen de tanden. Het eerste kwartier kon Meeuwen geen vuist maken en waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Pas in de 18e minuut realiseerden we een kloofje van drie doelpunten, 4-1. Ondertussen was Maud verkeerd neergekomen op haar enkel en moest ze noodgedwongen naar de kant. We slenterden verder met acht veldspelers, want ook Febe (ziek) en Mart (enkelblessure) keken toe vanaf de zijlijn. Hopelijk hangt het zwaard van Damocles niet boven ons hoofd. Gelukkig was het wel Meeuwen die de broek aan had, want dankzij onze stevige verdediging waren er veel snelle uitbraken die ons aan de rust een voorsprong van 6 doelpunten gaf, 8-2. In de tweede helft zagen de toeschouwers hetzelfde scoreverloop. Onze sterke verdediging, maar vaak slordige en zenuwachtige aanvallen zorgden dan ook voor een 19-8 eindstand. Wedstrijd gespeeld, beentjes de lucht in en zorgen dat we morgen mentaal sterk aan de start komen.
Speelsters: Esther (6), Rayna (4), Nore (2), Kyara (2), Nelle (3), Lize (1), Cara (1), Ellen (K), Maud (geblesseerd uitgevallen), Febe (ziek) en Mart (blessure).

Op zondag om 12u30 werd de allereerste clash DHCM-Pentagoon gespeeld. Bij het beginsignaal heerste er wat verwarring, want Kortessem speelde in dezelfde Hummeloutfit, maar dan in Blauw-geel… Alsof we tegen onszelf speelden. Tegen deze onbekende tegenstander schoten we een stuk agressiever uit de startblokken en dat resulteerde onmiddellijk in een comfortabele voorsprong, 8-1 na 15 minuten. Bij Kortessem, gelegen in de Haspengouwse fruitstreek, leek het wel opendeurdag, want Nelle kon Nore op pivot in den blinde vinden. Na 25 minuten handbal, 11-4. In de tweede helft werd er veel gewisseld van positie, want de verzuring slofte stilaan in de benen. Desondanks konden de bezoekers tien minuten niet scoren en was de wedstrijd gespeeld, 16-4. En alsof we nog niet genoeg blessures hadden, viel ook Nore uit door een val op het hoofd. Van een verjaardagsgeschenk gesproken… Kortessem pruttelde nog even tegen met 5 doelpunten, maar gelukkig vonden wij, en dan vooral Esther, nog 9 keer het doel. Eindstand 25-9.
Speelsters: Ellen (K), Kyara (4), Nelle (6), Rayna, Lize, Nore (5), Esther (7), Febe, Cara (3), Maud (blessure) en Mart (blessure).

Met twee op twee kunnen we wel spreken van een vruchtbaar weekend. Komende week zal er vooral technisch en tactisch getraind worden. Volgende zondag 24 maart spelen we in en tegen de tweede in de stand Limmid. Hier hebben we nog een eitje mee te pellen, want zij stuurden ons van het kastje naar de muur in eigen huis (11-18). Hopelijk zijn tegen dan alle blessures de deur uit! De 2de nationale wonnen overigens overtuigend met 39-5 tegen hekkensluiter Luik en staan zo op een gedeelde tweede plaats met 27 punten. #DHCM