M14 zet koers verder tegen St-Truiden

Zaterdag, terwijl de kookmoekes van de Chiro volop bezig waren met de voorbereidingen van de pasta-avond, stond bij ons St-Truiden op het menu. De laatste keer hadden we deze wedstrijd goed verteert maar als we niet alles in de strijd zouden gooien, wisten we dat deze hap op onze maag zou blijven liggen.
St-Truiden kwam voor de punten en het eerherstel!

Een goede opwarming was, dankzij onze kapitein Heleen al een goed begin.
De eerste aanval was voor ons en onmiddellijk lieten we zien dat we de punten in eigen huis wilden houden. Eline, die een dijk van een wedstrijd gespeeld heeft, scoorde het eerste doelpunt voor Meeuwen. Lieke ging mee in het verhaal en kwam 2 maal tot scoren. Maar St-Truiden was gekomen met het mes tussen de tanden.
Zoals het ons betaamt startten we met een 3-2-1 verdediging. Hoog aanpakken was een must, alleen deel 2 vergaten we: het afzakken om onze ploegmaats te helpen. Hierdoor ontstonden er grote openingen waar St-Truiden vlijtig gebruik van maakte. Ze lieten ons geen ruimte en brachten de score telkens terug tot een gelijkspel. Een time-out in de 12de minuut aan de kant van Meeuwen was nodig.

Na 13 minuten spelen, keek Meeuwen voor het eerst EN het laatste tegen een achterstand aan. Eline vuurde de gelijkmaker op doel en Lieke bracht ons erover: 5-4. Na een mooie actie van Femke waardoor ze tot shot kwam, zagen we de bal loeihard tegen de paal eindigen. Aan de andere kant begon onze aangepaste verdediging zijn vruchten af te werpen.
Mare die haar 1-verdediger verschalkte en een prachtig doelpunt maakte vanop de 10m(!) gaf ons iets meer ademruimte. Althans dat dachten we want St-Truiden vocht nog even terug tot 6-6. Charlotte en Janne drukte deze dreiging de kop in. We gingen rusten met een kleine voorsprong: 8-6.

In de tweede helft was het St-Truiden dat de score opende. Meeuwen had de overwinning geproefd en wilde meer. De balverliezen die we in de eerste helft vaak leden, werden nu beperkter en Charlotte en Lieke lieten de netten elk 2 keer trillen waardoor onze voorsprong stilaan verder werd uitgebouwd. Gitte die al enkele weken sukkelt met een blessure en hierdoor de taak als uitstekende keepster op zich nam, werd gelost uit haar kooi en kogelde de Truiense keepster het 13de doelpunt langs de oren.  Ook Hana was in form in het doel en bewees nogmaals het nut van zulke lange armen.

Genoeg gelachen… St-Truiden was toe aan een time-out. Bij Meeuwen moest er nog wat vertrouwen getankt worden en ons team ging lustig verder. Door mooi samenspel kwam Lieke nog 3 maal tot scoren en ook Mare pegelde er nog eentje achter de doellijn. Eindresultaat: 17-12.

Volgend weekend gaan we op bezoek bij Bilzen om hen het vuur aan de schenen te leggen.