Callant Tongeren – DHC Meeuwen

Callant Tongeren – DHC Meeuwen

Some you win, some you lose…  Zondag midden in Mieve kermis had DHCM 2 wedstrijd in Tongeren en dat hebben we geweten. Zo goed als het verleden week ging, zo slecht ging het deze week. Meteen bij de start ging het al mis. Na 3 min stond het al 2-0 voor de tegenpartij en de toon was gezet. In de verdediging schortte het flink in aanpakken en af en toe mochten de tegenstanders zelfs over de cirkel wandelen. In aanval werd enkel gescoord in 1ste fase. Tongeren wist goed samen te spelen met de pivot waardoor er veel ruimte in het midden werd gemaakt. De 6-0 verdediging werkte niet, de afstandshots kwamen te gemakkelijk in doel dus werd er overgegaan naar een 5-1 verdediging.

We gingen de rust in met 3 goals achterstand. Niets was verloren, we moesten ons gewoon herpakken en beginnen handballen. Het bewegen zonder bal zit ons duidelijk nog niet lekker. Steek het op de kermis, te lang op de paardenmolen rond gedraaid en wat te veel in de buurt geweest van vocht met wat alcohol percentage?

In de tweede helft werd er beter aangepakt in verdediging en werd de schade wat bepekt. We konden terug komen tot een gelijkstand maar de vele missers maakte het ons onmogelijk om over Tongeren te geraken. We konden niet profiteren van het overtal en onze doelkansen werden niet goed afgewerkt. Tongeren kon een gat slaan van een aantal punten. Eindstand 22-16.
Geen wedstrijd om te vergeten maar om te onthouden hoe het niet moet. Deze ploeg is beter, veel beter. Dit was frustrerend voor iedereen. Maar handbal is een ploegsport. Je wint als ploeg en je verliest als ploeg. Tongeren!! See you next time … wordt vervolgt.