Beekse Fusie Club – DHC Meeuwen

-

Samenvatting

Zaterdag 18 november moest onze M16 wedstrijd spelen tegen BFC in Beek om 12u55. Wegens een probleem met de kleedkamerindeling konden we 10 minuten voor tijd pas opwarmen. Deze ploeg stond op de 7e plaats, maar dat bleek allesbehalve de juiste stand voor deze ploeg. Bij het begin van de wedstrijd zagen de supporters dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. Na 5 min spelen stonden de bordjes gelijk, 2-2. Het was een potige eerste helft met 2 zeer beweeglijke speelsters aan Beekse kant. Onze meisjes lieten echter niet begaan en bleven op dezelfde hoogte, 4-4 na 12 min degelijk handbal en tactische ingreep van de coach. De eerste helft eindigde in het voordeel van Meeuwen, 6-7 na enkele mooie individuele acties.

Tijdens de rust werd dezelfde tactiek toegepast dat uiteindelijk zijn vruchten afwierp in verdediging. Ons aanvalsgeweld werd vaak, terecht en onterecht, afgekeurd of de 3 palen bij het Beekse doel verhielpen onze poging tot score. Na 35 min spelen stond het 8-9, nog steeds in het voordeel van Meeuwen. Onze eerste en tweede fases werden goed uitgevoerd, maar ook BFC kon tijdig scoren (Beek stond overigens de hele wedstrijd in een 6-0 dekking, jammer). Na 45 min handbal werd de spanning groter. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht, 11-11 na 45 min. Met nog 1 minuut op de klok scoorde Cara een knappe goal vanop hoek, 11-12. Helaas kon beek tegenprikken en waren er nog 20 seconden om de 12-13 te scoren. Nelle had nog 2 seconden de tijd en wierp een pegel, binnenkant paal maar net niet in doel… eindstand 12-12 en een zeer terechte score. We blijven op de tweede plaats in het klassement met 2 punten achter op de eerste.

Volgende week zondag supporters op post om 16u15 in Meeuwen!